Sparen als gezin

Spaar doelen stellen voor het gezin is een uitstekende manier om iedereen te motiveren om een regelmatige bijdrage te leveren. Ouders kunnen ook beloningen aanbieden en een percentage van het bedrag dat hun kinderen besparen matchen. Hoewel de eerste paar spaardoelen misschien geen grote deals lijken, zal het kinderen helpen vertrouwen te krijgen en de waarde van sparen te begrijpen. Een kind kan bijvoorbeeld sparen voor een videogameconsole als hij elke maand een vergoeding krijgt. Voor grotere doelen kunnen ouders een beloning bieden of een percentage match voor het geld vaststellen.

Kinderen kunnen leren geld te besparen door prijzen te vergelijken wanneer ze jong zijn. Ze kunnen ook geld besparen door te helpen met huishoudelijke kosten door het gezinsbudget te berekenen. Door alle kosten in een lijst te plaatsen, zullen ze beginnen te begrijpen hoeveel ze elke maand kunnen besparen. Ouders kunnen hun kinderen ook laten zien hoe ze kunnen sparen voor specifieke doelen, zoals een familievakantie of een auto. Kinderen kunnen zelfs leren over budgettering door boodschappen te doen. Op deze manier zullen ze goed letten op de prijzen en zullen ze eerder geld besparen voor de toekomst.

Kinderen besparen vaak cadeau -geld. Dit kan moeilijk zijn om te doen, maar ouders kunnen prikkels bieden om hen aan te moedigen om te sparen. Ouders kunnen zelfs matchen wat hun kinderen dollar besparen voor dollar. Op deze manier krijgen kinderen onmiddellijke voldoening om te sparen. Bovendien voelen ze zich empowered. Samen opslaan als gezin zal iedereen helpen betere financiƫle beslissingen te nemen. Als u wilt dat uw kinderen meer kans hebben om op te slaan, probeer dan een doel voor hen te stellen en bespreek hoe zij het kunnen bereiken.

Scroll naar boven